Közélet

2010.04.24. 14:40

Abszolút nézőcsúcs a PEN harmadik napján

Több mint ötezren voltak kíváncsiak a Pécsi Egyetemi Napok harmadik, pénteki napjára, ami az eddigi legnagyobb napi nézőszám a fesztivál történetében.

PEN

A nagy érdeklődéshez a jó idő mellett az erős felhozatal is hozzájárult: többek között a Tito and Tarantula, a 30Y és a Vágtázó Halottkémek játszott pénteken. A PEN továbbra is jelentősebb problémák, lakossági panaszok nélkül zajlik.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] 30y, fotó: Balogh Gábor
[/caption]

Öt ezer fölé kúszott a nézőszám a PEN harmadik napján, ami majdnem ezerrel haladja meg a fesztivál tavalyi legerősebb napjának létszámát. Az EHÖK-EFOTT színpadon a 30Y és a PASO csinált telt házat több mint két ezer résztvevővel, az A38 Színpadon a VHK és a Barabás Lőrinc Ekletric Band vonzotta a legtöbb nézőt, míg a Pécs2010 Színpadon a Hangmás és a Ska Pécs bizonyult a legnépszerűbbnek.

A rekordszámú néző nem okozott a korábbinál több gondot a fesztiválon; az infrastruktúra kielégítőnek bizonyult, és a zajterhelés sem haladta meg a korábbi napok szintjét. A pénteki után a PEN zárónapja is igencsak erősnek ígérkezik, hiszen ma éjjel lép fel a kultikus japán DJ, DJ Krush, a Csík zenekar, az Anima Sound System, és a PEN őrült hangulatot varázsló francia fúvós zenekara, a La Fanfare en Pétard is színpadra lép. 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!