Közélet

2006.05.22. 11:17

Adásszünet kábellopás miatt

Mintegy 400 méternyi kábelt loptak el szombaton este fél tíz körül a Bányászpark alatti légópince-rendszerből, emiatt közel húsz órán át szünetelt a város több mint hétezer lakásában a televíziós műsorszolgáltatás.

BAMA

A műsorszolgáltató feljelentést tett, a város határozott fellépést ígér a tolvajok ellen. A szolgáltató UPC Magyarország Kft. sajtókapcsolati igazgatója, Szűcs László elmondta, a kár több százezer forint, ám jóval nagyobb a szolgáltató erkölcsi vesztesége.
Több helyi lakos egyébként hangsúlyosan azt kéri, hogy a műsorszünet idejére ne kelljen díjat fizetnie. Szűcs László elmondta, hogy az ügyfelekkel kötött szerződés értelmében a szolgáltatónak akár belső, akár külső okok miatt 72 óra áll rendelkezésére a hiba elhárítására. Az ügyfél csak e felett kaphat kompenzációt az előfizetésre.
A társaság még vasárnap feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen a rendőrségen.
- A pohár betelt, nem tűrjük tovább a tolvajok garázdálkodását - szögezte le Páva Zoltán polgármester. - Az érintett hatóságoknál a napokban hathatós intézkedéseket kezdeményezek, hogy a fémlopásra szakosodott bűnbandák mielőbb feleljenek tetteikért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!