Közélet

2011.06.29. 09:27

Az oldi tanulók győztek a speciális országos versenyen

A ceglédi versenyen szerepeltek elméleti és gyakorlati, a hétköznapi élethez, önálló életvitelhez elengedhetetlenül szükséges feladatok.

Babos A. (Dunántúli Napló)

– Szép sikereket értek el az oldi gyerekek a közelmúltban Cegléden, az értelmileg akadályozott (középsúlyos értelmi fogyatékos) tanulók Koncz Dezső néhai gyógypedagógusról elnevezett, komplex tanulmányi verseny országos döntőjében – tájékoztatta lapunkat Farkas Judit, a mohácsi Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Oldi Tagintézményének vezetője.

A kis, de annál sikeresebb, s szakmai körökben elismert oldi intézmény csapata képviselhette ugyanis a dél-dunántúli régiót az országos megmérettetésen. A Klézli Kitti, Klézli Veronika, Majorosi Dávid, Orsós Erzsébet, Put Krisztián összeállítású csapat kitűnően szerepelt, hiszen a versengő nyolc régiógyőztes csapat közül Old szerezte meg a győzelmet, méghozzá az elérhető maximális pontszámhoz közeli eredménnyel. A versenyen egyaránt szerepeltek elméleti és gyakorlati, a hétköznapi élethez, önálló életvitelhez elengedhetetlenül szükséges feladatok.

Különösen értékes e győzelem annak fényében, hogy az elmúlt évben jelentős létszámleépítésen átesett intézmény két tanulócsoporttal, és összesen tizenöt tanulóval működött. A tanulók felkészítői Beckné Gombos Henriett, Bohner Anikó, Bohner Csilla, Farkas Judit, Nagy Tibor és Rachler Edit voltak. 

Babos A. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#Old

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!