Közélet

2010.11.05. 15:07

Baranyai lobbisták a püspöki palotában

A megalakulásra emlékeztek Baranya Baráti Körének tagjai a püspöki palotában, ahol ezúttal a magyar gazdaság helyzetével kapcsolatos témákról is szó esett.

K. F.

Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke adta az útravalót előadásával, majd szóba kerültek az elvégzett karitatív feladatok. Jóval egymillió forint felett támogatták a megyénk hátrányos helyzetű településein az iskolakezdést, gyerekétkeztetést, súlyos beteg gyerekek ápolását, műtétjeit, és segítették például a fiatal sakktehetségek versenyeztetését, díjazását. Azért jött létre tizenöt éve a társaság, hogy a különböző területek potentátjait politikai nézeteiktől függetlenül egy asztal mellé ültesse, s igyekezzen a megye érdekében aktív tevékenységre ösztönözni őket.

Az alapítók között ott volt Kádár Béla, Gálszécsy András, Gráf József miniszterek – utóbbi akkor országgyűlési képviselő volt –, Mayer Mihály püspök és Kurucsai Csaba – akkor a megyei közgyűlés alelnöke. Azóta köztük van Dunai Tamás színművész, Szabó Zoltán szívsebész, Jandó Jenő zongoraművész, Deák Imre szállodalánc-igazgató, Bőzsőny Ferenc, a Magyar Rádió főbemondója, Ribli Zoltán olimpiai bajnok sakkozó, Ádám Antal alkotmánybíró és többek között Láng István akadémikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!