Közélet

2014.03.18. 16:39

Baranyaiak munkáját is elismerték

A nemzeti ünnepen további baranyai, illetve baranyai kötődésű személyek is elismerésben részesültek.

BAMA

Kossuth-díj: Baráti Kristóf hegedűművész, a PTE Művészeti Karának óraadója és Kiss B. Atilla énekes, a PTE Művészeti Karának adjunktusa.
A Magyar Érdemrend tisztikeresztje: dr. Horváth Örs Péter, a PTE Klinikai Központ Sebészeti Klinikájának egyetemi tanára.
A Magyar Érdemrend lovagkeresztje: dr. Hübner Mátyás, a PTE Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar professor emeritusa.
Batthyány-Strattmann László-díj: dr. Czirják László, a PTE Reumatológiai és Immunológiai Klinika igazgatója, dr. Ertl Tibor, a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi tanára.

Magyar Arany Érdemkereszt: Vincze Balázs, a Pécsi Nemzeti Színház/Pécsi Balett tagozatvezető-igazgatója, magántáncos.
A Magyar Érdemrend lovagkeresztje: Michelisz Norbert autóversenyző.
Baranyai Emberekért Szövetség Pro Humanitate Baranya díjai: Mórócz Sándor mohácsi helytörténeti kutató, Hepp Mihály, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke, Schmidt Zoltán, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzat Pécsi Regionális Irodájának vezetője.
A pécsi Határokon Túli Magyarságért Alapítvány Nemzetért díj: Raj Rozália és Nagy István, a Vajdasági Magyar Folklórközpontot alapítói, posztumusz díj: Duka-Zólyomi Árpád nyugalmazott egyetemi tanár, atomfizikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!