Közélet

2015.08.03. 10:07

„Cigánybrand”: Lasipe jön Cserdiből

Elkezdték építeni a faluban a savanyító-befőző házat. Szeretnék, ha a Lasipe valódi márkanévvé válna.

F. Z. (Dunántúli Napló)

Csak első hallásra tűnik nagy vállalásnak a Cserdiben élők legújabb terve – ha ugyanis az előzményeket nézzük, bátran leszögezhetjük: amit az ottaniak kitalálnak, az rendszerint működőképesnek bizonyul. A legújabb projekt a Lasipe márkanév bevezetése és elterjesztése: ezt a nevet fogják viselni azok a termékek, amelyekkel hamarosan piacra lépnek. A közelmúltban ugyanis elkezdték építeni a faluban a savanyító-befőző házat: ide kerülnek a fóliaházból a termények, a fákról a gyümölcsök, s lesz belőlük savanyúság, illetve lekvár.

– Szeretnénk, ha a Lasipe valódi márkanévvé válna, minél több helyre eljutna, s minél több embert megismerné a terméket – mondta el lapunknak Bogdán László polgármester. – Az előkészítő munkálatokban nagy segítséget jelent Kiss Jácint, egy fiatal mezőgazdász, akinek az édesapja volt az, aki az öntözési rendszerünket kitalálta. Már tárgyalunk élelmiszerláncokkal, szeptemberben nyitunk meg hivatalosan, addigra szerintem minden készen lesz.

A polgármester hozzátette: ez lesz az első „cigánybrand”, s ennek súlyát ők is pontosan átérzik – Bogdán László szerint éppen ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy esetleg gyengébb minőségű termékkel lépjenek piacra.

Címkék#cserdi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!