Közélet

2015.10.30. 08:54

Csontváry-ügy: Tvrtko üzent Lázárnak

Vujity Tvrtko tévériporter is megszólalt a Csontváry-ügyben.

bama.hu


"Tisztelt Miniszter Úr!

Pécs Megyei Jogú Város hivatalos jószolgálati nagyköveteként nagy tisztelettel jelzem Önnek, hogy Pécs városa -ahogy eddig úgy ezután is- méltó házigazdája volt és lesz Csontváry Kosztka Tivadar lenyűgöző életművének, annak jelentős részének. 2016 év elején a korábban Budapestre szállított képek ismét otthonukban, Európa egykori kulturális fővárosában lesznek láthatók, a baranyai megyeszékhely lakóinak büszkeségére és a hozzánk látogatók nagy örömére.



Bíztatok is mindenkit, hogy jöjjön el hozzánk, ismerje meg a páratlan pécsi vendégszeretetet, izguljon végig egy nagyszerű kosárlabdameccset, helyezze el lakatját a legendás lakatfalon, csodálja meg Gázi Kászim pasa és Jakováli Hasszán dzsámiját, az Európában is páratlan Zsolnay Kulturális Negyed értékeit, Pécs más csodáit. Aztán tekintse meg a Janus Pannonius utca 11 szám alatt található Csontváry Múzeum tárlatát, amely hazavárja képeit, képeinket.

Természetesen öröm, ha újabb helyen dicsőítik majd a magyar festészet halhatatlanjának munkásságát, ám jó tudni, hogy van már Magyarországon egy Csontváry Múzeum, nálunk, Pécs városában.

Üdvözlettel:
Vujity Tvrtko Pécs MJV jószolgálati nagykövete"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!