Közélet

2006.02.06. 13:09

EKF: öten várakoznak 2010-re

Pécs, Essen, Görlitz, Isztambul és Kijev adta be eddig hivatalos jelentkezését a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa címre Brüsszelben. Közülük csak három jöhet szóba.

BAMA

Isztambul indulása nem okoz meglepetést, mert bejelentkezésére a magyarországi verseny vége felé sor került. Kijev később adta be pályázatát, de Isztambullal együtt mielőbbi brüsszeli bemutatkozást tervez. Essen és Görlitz hivatalos szakmai bemutatkozójára már sor került a belga fővárosban, mondja Mautner Zsófia, a Magyar Köztársaság Európai Unió melletti Állandó Képviseletének brüsszeli attaséja, aki a török és ukrán képviseletek illetékes munkatársaival már folytatott informális megbeszélést. Pécs még sem az időpontot, sem a bemutatkozás formáját nem jelentette be.
Március második felében azonban mind az öt jelentkező város képviselőjét meghallgatja egy nemzetközi zsűri, amelynek tagjai különböző európai intézetekből kerülnek ki. Az biztos, hogy az ötből hármat választanak majd, köztük a két német közül az egyiket és Pécs városát, hiszen még nem fordult elő, érvel Mautner Zsófia, hogy egy ország jelöltjét visszautasították volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!