Közélet

2014.02.07. 15:24

Elhelyezkedést segítő szolgáltatásokkal várják a hallgatókat

A diákok már tanulmányaik alatt megismerkedhetnek a munkaerőpiac legfrissebb kihívásaival. (x)

BAMA

Az egyetemi képzés értékességét egyre inkább meghatározza az, hogy a hallgatók az egyetem befejezését követően milyen eséllyel tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

A Pécsi Tudományegyetem régi célja, hogy a hallgatóit már a tanulóéveik során bevezesse a munka világába, a tudomány mellett a mindennapi gyakorlati élettel is megismertesse őket. A PTE Központi Hallgatói Szolgáltató Iroda által koordinált karrierprogram önismerettel, munkaerőpiaccal, pályaorientációval, kompetenciafejlesztéssel és álláskereséssel kapcsolatos témákban nyújt segítséget tanácsadások, tréningek formájában. Folyamatosan bővülő állásadatbázisa, és az évente megrendezésre kerülő összegyetemi állásbörzéje segíti a frissdiplomásokat végzettségüknek, egyéniségüknek leginkább megfelelő állás megtalálásában.

Ezeken túl új lehetőségként jelenik meg a PTE közreműködésével létrehozott iskolaszövetkezet tevékenysége. A hallgatóknak a pénzkeresés lehetősége mellett módjuk lesz arra is, hogy a munkában gyakorlatot szerezzenek, a karrierépítés első lépéseit is megtegyék. Megismerhetik a városban, illetőleg a tágabb régióban elérhető vállalkozásokat és intézményeket, az ezeknél elérhető állásokat, szakmai kultúrát és követelményeket. A munkalehetőségek a fizikai munkától a speciális, magas szintű tudást igénylő munkakörökig terjednek.

A egyetem tervei szerint ez év őszén minden olyan hallgatónak, aki kívánja és a szükséges kompetenciákkal rendelkezik, munkát tud ajánlani. Az erre való felkészítésben az iskolaszövetkezet és a Központi Hallgatói Szolgáltató Iroda együttműködést tervez. Így a karrierprogram keretében kínált szolgáltatások és az iskolaszövetkezet tevékenysége erősíteni tudják egymást a jövőben, a hallgatók sikeres munkaerő-piaci felkészítésének érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!