Közélet

2013.11.28. 14:30

Elítélték az MSZP pécsi szervezetének elnökét

Bűnösnek találta, és egy év próbára bocsátotta Nyőgéri Lajost, az MSZP pécsi szervezetének elnökét a Szekszárdi Járásbíróság, adta hírül az MTI.

(kei)

Érdeklődésünkre a Járásbíróságon megerősítették az információt: az ítélet helybenhagyással most jogerőre emelkedett. A politikust amiatt ítélték el, hogy valótlan tartalmú szórólapokat terjesztett Páva Zsoltról, s ezzel nagy nyilvánosság előtt rágalmazta a pécsi polgármestert.

Az eset még 2011-ben történt, amikor a pécsi MSZP több ezer szórólapot osztott szét, amelyben arra hívták fel a lakosság figyelmét, hogy Páva Zsolt évi több millió forinttal „emelte meg” saját jövedelmét (többek között az egykulcsos adórendszernek köszönhetően). Információink szerint azonban a rendőrségi nyomozás megállapította, hogy Pécsett a polgármesteri illetmény 2006 óta változatlan, illetve, hogy a béremeléshez a testület jóváhagyása szükséges, így arról egyedül a polgármester nem dönthetett.

Nyőgéri Lajos a Dunántúli Napló érdeklődésére közölte, nem mond le, főleg nem egy olyan párt felszólítására, amelynek egyik szóvivőjét, Hoppál Pétert is elítélték azért, mert valótlanul állította, hogy 3 milliárddal jutalmazták magukat a pécsi szocialisták. Hozzátette, Hoppált büntetést helyett pártja kinevezte.

"Lemondásra szólítjuk fel az MSZP pécsi elnökét " - Decsi István Fidesz frakcióvezető-helyettes közleménye

"Bűnösnek találta és elítélte az MSZP pécsi elnökét a Szekszárdi Járásbíróság amiatt, mert valótlan tartalmú szórólapokat terjesztett. Nyőgéri Lajosnak most már hivatalos papírja is van arról, hogy a szocialista politikusok hazudnak és bárkit átvernek, hogy megszerezzék a hatalmat. Felszólítjuk az MSZP pécsi elnökét, önkormányzati képviselőjét, hogy mondjon le, adja vissza a mandátumát  azoknak a pécsieknek, akiknek most szándékosan az arcába hazudott.

Szándékosan csapta be a pécsieket az MSZP egy hazug, valótlanságokat tartalmazó szórólappal, amelyen azt állították, Pécs polgármestere 2,4 millió forinttal emelte meg a saját fizetését, a Fidesz pécsi országgyűlési képviselőit pedig meghurcolta az MSZP és pénzeszsákok szomszédságában ábrázolta ezeken a szórólapokon.

Felszólítjuk Nyőgéri Lajost és a pécsi MSZP politikusait, hogy hagyják abba a rémhírkeltéseket, hagyják abba a hazudozást és kérjenek elnézést a szándékosan megtévesztett pécsiektől" - olvasható többek között a sajtóközleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!