Közélet

2016.06.01. 18:04

Európa legnyugatibb pontja az új cél – biciklivel

Már három napja teker legújabb célja felé a komlói kerékpáros, Szinyákovics Béla.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A bringás, aki tavaly északra ment, hogy elhívja a városba a finn Mikulást, most nyugat felé vette az irányt. Azon belül is a Portugáliában található Cabo da Roca (Szikla-fok) a végállomás. Ez ugyanis az európai szárazföld legnyugatibb pontja: Lisszabontól 40, Sintrától pedig 18 kilométerre nyugatra található. A közel 8 ezer kilométeres embert próbáló úton a komlói kerekes 12 országot érintve jut el a Szikla-fokhoz, majd – a tervek szerint a 2016-os Komlói Napok és Bányásznap idején – érkezik vissza a városba.

A vasárnap reggeli indulás előtt Fóris Zoltán, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület ügyvezető elnöke és Dezső Károly önkormányzati képviselő búcsúztatta, az első kilométereken (Oroszlóig) pedig a komlói kerékpáros cimborák kísérték. Szinyákovics Béla tavaly is májusban indult útnak, de míg akkor a hideggel, most várhatóan a meleggel kell majd megküzdenie. GPS-t és mobilt most sem visz magával, csak egy térképet, sátort, ruhákat és hálózsákot.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!