Közélet

2008.07.13. 18:18

Furcsa fények: UFO-t láttak Mohács felett?

Pulzáló, szokatlanul mozgó fényeket láttak Mohács felett szombat este - írja egy olvasónk. A pár perces jelenségnek tucatnyi tanúja volt.

(nl)

Olvasónk levele:

Azért osztom meg az általam is látottakat a bama.hu olvasóival, mert úgy vélem, valami egészen különleges jelenségnek lehettem én, és családom a szemtanúja szombaton este. Vasárnap azután tudomásomra jutott, hogy mások is látták ugyanazt, amit mi, sőt, abban is biztos vagyok, hogy rajtuk kívül is voltak további szemtanúk.

Szóval, akkor lássuk, mi is történt: A szombati, rettentő forróságot követően este kb. kilenc órától házunk teraszán vacsoráztunk. Az étkek elköltését követően még kint maradtunk beszélgetni. Gyönyörű, csillagos, nyugodt este volt.

Egyszer csak, tíz óra körül azonban történt valami nagyon szokatlan. A déli horizonton egymás mögött haladva, zöldeskék fénypontok tűntek fel. A gyorsan – repülőnél, műholdnál gyorsabban – mozgó pontok alakzatba rendeződtek, amik leginkább rombuszokra emlékeztettek. A semmiféle hanghatással nem járó jelenség során a fényeket kibocsátó valamik időnként pulzáltak is. Mindez legfeljebb három percig tartott, majd a rombusz-alakzatot felváltva, egymás utáni kötelékbe rendeződve a fények eltűntek, feltűnésükkel ellentétes irányba haladva, roppant gyorsan emelkedve.

Nem állítom, hogy UFÓ-kat láttunk, de az biztos, hogy valami nagyon furcsát. Lehetett esetleg meteoritraj, bár nem igazán hiszem, hiszen azok pályája egyenes.

Repülő biztosan nem volt: a Mohács felett húzódó légifolyosó miatt pontosan tudjuk, hogyan mozognak, és milyen fényt bocsátanak ki a gépek, azokat össze sem lehet hasonlítani az általunk látottakkal. A közeli diszkóból érkező fények sem lehettek, azok is egészen másmilyenek.

Egy biztos, soha nem felejtjük el, amit láttunk, s lehet, hogy soha többet nem is lesz alkalmunk megfigyelni hasonló, káprázatos jelenséget.

Keressük a szemtanúkat

A bama.hu köszönettel veszi, ha érdekes hírekkel keresik meg az olvasók.

Mivel minket is kiváncsivá tett a hír, természetesen várjuk a további beszámolókat is.

Ha pedig valaki fényképpel vagy videóval tud szolgálni a jelenségről, azt is közzétesszük, lecserélve a jelenlegi - illusztrációul szolgáló - főoldali képünket.

Mivel minket is kiváncsivá tett a hír, természetesen várjuk a további beszámolókat is.

Ha pedig valaki fényképpel vagy videóval tud szolgálni a jelenségről, azt is közzétesszük, lecserélve a jelenlegi - illusztrációul szolgáló - főoldali képünket. -->

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!