Közélet

2015.09.10. 12:00

Hajléktalan Emberért Díjat vehetett át Pio atya

Rangos díjat kapott a Betegápoló Irgalmasrend pécsi házfőnöke. P. Morvay Imre (Pio atya) a Pécsi Ételládák Mozgalom elindításáért és működtetéséért kapta meg a Hajléktalanokért Közalapítvány elismerését.

BAMA

P. Morvay Pio atya múlt héten vehette át a díjat Balatonföldváron a Hajléktalan-ellátás Országos Konferenciáján Lőrincz Norberttől, a Hajléktalanokért Közalapítvány elnökétől. Lőrincz Norbert megköszönte az atya példamutatását és azt, hogy továbbra is folyamatosan gondoskodik az ételládák működéséről, karbantartásáról, tisztításáról.

Idén Pio atya mellett még a Budapest Bike Maffia kapott elismerést, a hajléktalan és más szegény emberek étkeztetéséért végzett önkéntes munkáért.

A Hajléktalanokért Közalapítványt a Magyar Kormány alapította azzal a céllal, hogy szakmai iránymutatással, különböző nemzetközi és hazai források bevonásával segítse a hajléktalanok ellátásával foglalkozó szervezeteket. A Hajléktalan Emberért Díj átadásával a közalapítvány elismeri és megköszöni olyan emberek munkáját, önkéntes támogatását, akik hozzájárulnak a hajléktalan emberek sorsának javításához, és ezzel jó példát mutatnak.

Többek között ilyen díjat vehetett át 2006-ban Nagy Bandó András humorista a hajléktalan emberek képviseletéért, segítéséért a rendszerváltás időszakában végzett munkájáért, vagy 2009-ben Bálint György kertészmérnök a Tarnabodon letelepedett hajléktalan családok kiskerti gazdálkodásának segítéséért. 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!