Közélet

2008.01.17. 18:32

Idén is lehet Korfura repülni Pécsről

Bár korábban ezzel ellentétes hírek is szárnyra keltek már a városban, az egyik szervező cég képviselője megerősítette, biztosan lesz idén is Pécs-Korfu repülőjárat.

Nyaka Szabolcs

Az idegenforgalmi szakember elmondta, a napokban hosszas tárgyalás után sikerült megegyezniük a repülőgépeket birtokló céggel a bérletről. Most az utak beárazása folyik, s várhatóan pár héten belül lesznek meg a konkrét utazási ajánlatok. A részletek a közeljövőben derülnek ki, de Vétek Emi azt közölte, várhatóan hasonló rendszerben és értelemszerűen a nyári utazási időszakban indulnak idén is a charterjáratok, mint 2007-ben. A szervezést szintén az a három utazási iroda bonyolítja, mint tavaly.

A gondot egyébként eddig az okozta, hogy a pécs-pogányi reptérre csak kisebb utasszállító gépek képesek leszállni. Ebből viszont nincs túl sok, Pécsett ellenben a nagyobbak nem használhatóak. Így értelemszerűen a kisebb gépek bérleti ára a piaci  szabályszerűségnek megfelelően felment – hiszen a kereslet nagy volt, a kínálat kicsi. Azt Vétek Emi is elismerte, hogy nagyon nehéz volt gépet találni, de végül sikerre vezettek a tárgyalások.

Egyetlen fecske

Az egyetlen igazi sikertörténete a pécs-pogányi reptérnek a korfui charterjárat, hiszen itt folyamatosan jó kihasználtsággal jöttek-mentek a kisgépek.

Azt viszont nem lehet mondani, hogy ezen kívül is pörgött volna az élet, hiszen a tavalyi kimutatások szerint volt olyan hónap, amikor négy külföldi gép szállt fel Pécsről, összesen 9 utassal.

Nem véletlen, hogy az önkormányzat tervei között szerepel a kifutó megerősítése és hosszabbítása, ez a fejlesztés a nagyobb gépek fogadása révén talán jelentősebb forgalmat eredményezne.

Azt viszont nem lehet mondani, hogy ezen kívül is pörgött volna az élet, hiszen a tavalyi kimutatások szerint volt olyan hónap, amikor négy külföldi gép szállt fel Pécsről, összesen 9 utassal.

Nem véletlen, hogy az önkormányzat tervei között szerepel a kifutó megerősítése és hosszabbítása, ez a fejlesztés a nagyobb gépek fogadása révén talán jelentősebb forgalmat eredményezne. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!