Közélet

2015.04.14. 09:07

Idén is lesz zarándoklat

Gyalog, biciklivel, busszal és autóval is mehetünk május 9-én Máriagyűdre.

Hajdu Zs. (Dunántúli Napló)

Hetedik alkalommal rendezi meg a Pécsi Egyházmegye a gyalogos zarándoklatot Máriagyűdre, amely május 9-én, szombaton reggel fél 8-kor indul. A zarándokok idén is a FEMA-parkolóból indulnak az 58-as úton, majd a „gyűdi” elágazónál Máriagyűd felé kanyarodnak, ez az út 25 km hosszú. A zarándoklaton gyalogosan, kerékpárral, busszal vagy személyautóval egyaránt részt vehetnek az érdeklődők, a jelentkezési lapokat május 2-ig kell visszaküldeni a szervezőknek.

A gyülekező szombaton reggel fél 7-től lesz Pécsett, a II. János Pál útján lévő FEMA-parkolóban, az indulás előtti imádság negyed 8-kor kezdődik, indulás fél 8-kor. A kerékpárosok később indulnak, nekik fél 9-kor lesz az imádság a Székesegyházban, majd innen indulnak Görcsöny felé. A biciklis menethez 9 órakor a kertvárosi templomnál is lehet csatlakozni.

Megérkezéskor szintén lesz egy rövid közös imádság. A kegyhelyen, több helyszínen különböző programokat szerveznek a zarándokoknak, illetve gyónási lehetőséget is biztosítanak. A zarándoklatot záró ünnepi szentmisét délután fél 3-tól mutatja be a szabadtéri oltárnál Udvardy György pécsi megyés püspök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!