Közélet

2007.03.20. 15:08

Indulhat a közbeszerzés az autóút ügyében

Budapest | Az Országgyűlés hétfőn elfogadta azt a határozati javaslatot, amely felhatalmazást ad a gazdasági minisztériumnak, hogy megkezdje a közbeszerzési eljárást az M6-os és M60-as utak tolnai és baranyai szakaszainak építése ügyében.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az M6-os út Szekszárd és Bóly, valamint az M60-as Bóly és Pécs közötti szakasza hivatalosan autóút lesz, de később autópályáva fejleszthetőek és minősíthetőek.
A többséggel elfogadott határozati javaslat szerint a kormány közbeszerzési eljárást indít a két útszakasz tervezésére, építésére, üzemeltetésére és fenntartására. A tervek szerint ezt magántőke bevonásával, úgynevezett PPP-konstrukció keretében valósítják meg, és az állam legalább 22 évig rendelkezési díjat is fizet majd a kivitelezőnek.

Az összesen 79,2 kilométer hosszúságú szakaszok építésének előkészítését a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végzi. A kormány tervei szerint első lépésben kétszer két sávos utakat építenének, de úgy, hogy igény esetén később leállósáv építésével autópályává lehessen azokat bővíteni és átminősíteni.

Az M6-os első szakaszát szintén koncesszióban építette az állam. A tárca tájékoztatása szerint a közbeszerzés sikeres lefolytatása után a két útszakasz beruházása 2007 őszén vagy tél elején megkezdődhet.

Címkék#M6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!