Közélet

2016.03.11. 18:28

Ingyenes rendelőkkel segítenek Szigetváron

Térítésmentesen biztosítja a jövőben a rendelőket a településen praktizáló háziorvosok számára a város önkormányzata.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az ingyenes ingatlanhasználatra egy elmúlt évi jogszabályváltozás teremtette meg a lehetőséget, és a város vezetése képviselő-testületi szinten hozott döntést az ügyben.

Mint megtudtuk, Szigetváron a Berzsenyi utcában, illetőleg a kórház területén kialakított rendelőkben hét felnőtt-, illetve gyermekháziorvos praktizál. A város folyamatosan nagy hangsúlyt fektet működési körülményeik biztosítására, lehetőség szerinti javítására, ennek keretében született döntés az év elején a térítésmentes rendelőkről. Az együttműködés új kereteit szerződésmódosításokkal, illetőleg feladatátadási szerződéssel teremtették meg.

Az elmúlt két évben jelentős fejlődésen ment keresztül a város egészségügyi ellátása. A kórház felújítására és modernizálására több mint kétmilliárd forintot fordítottak. Tavaly év végére készült el a szigetvári kórház teljes körűen felújított ügyeleti háziorvosi rendelője, és pályázati pénzből, mintegy 30 milliós ráfordítással újították fel és adták át a napokban a régi kórház területén lévő védőnői szolgálat épületét. A kórházfelújítás keretében modernizálták az egészségügyi intézmény területén működő gyógyszertárat is.

Címkék#szigetvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!