Közélet

2013.07.03. 16:23

Kárpátaljai önkéntesek segítenek az árvíz után

A Karitász közreműködésével önkéntesek segítik Mohácson – valamint a Duna teljes magyarországi szakaszán – az árvíz után helyreállítási munkálatokat.

M. B.

A Duna-parti városban huszonhat Kárpátaljáról érkezett önkéntes vesz részt a töltés melletti sétány takarításában. A virágosított részeken talajcserét végeznek, eltávolítják az elszaporodott gyomnövényzetet, valamint a padok, lámpaoszlopok és szemetesek csiszolásán és festésén is dolgoznak. A szóban forgó szakasz csaknem két és fél kilométer hosszú, így bőven akad tennivalójuk a távolról érkezett segítőknek.

Szerdán egyébként Mohácsra látogat Mádl Dalma, a Karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója, hogy a mohácsi és más önkormányzatokkal egyeztessenek a további feladatokról.

Az önkéntesek és a segélyszervezetek nemcsak az utómunkálatokból, hanem a védekezés dandárjából is alaposan kivették a részüket: összességében több százan dolgoztak a baranyai, Duna menti településeken az ideiglenes gátak építésén. A segélyszervezetek képviselői a fizikai segítség mellett többek között élelmet osztottak a munkásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!