Közélet

2005.11.09. 09:35

Két év Balaskónak

Első fokon két év börtönbüntetésre – amelyet négy évre felfüggesztett – ítélte a Soproni Városi Bíróság Balaskó Ivánt, a PMFC labdarúgóját. Az ügyben érintett soproni orvost, dr. H. I.-t egy év próbára bocsátották.

BAMA

Két ügyet tárgyalt kedden a városi bíróságon dr. Kánics Éva tanácsa. Az elsőben a soproni orvos, dr. H. I. ellen büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás volt a vád, Balaskó ellen pedig az erre való felbujtás. Az orvos már a nyomozás során beismerte tettét, s bűnösnek vallotta magát. A labdarúgó márciusi ittas vezetéses balesete után az őt segítségül hívó játékos helyett adott vérmintát a rendőröknek. Állítása szerint tettével nem a hatóság félrevezetése, hanem a labdarúgónak való segítségnyújtás volt a célja. A felbujtás bűntettében a futballista ártatlannak vallotta magát. Ezt követően Balaskónak a nyári, a videotékában történt erőszakos közösülés kísérletét tárgyalták. Ő az ítélethozatal előtt ártatlannak vallotta magát s felmentését kérte. Mindezeket meghallgatva hozta meg döntését a bíróság.
Balaskó ügyvédje bejelentette: felmentésért fellebbez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!