Közélet

2011.11.24. 11:13

Maga Darth Vader adta össze az ifjú baranyai párt

Dukovits Krisztiánon érezni, hogy komolyan veszi, amit csinál – általában mindent, mondják. De a Csillagok háborújának világa már-már életformájává vált.

Méhes Károly (Dunántúli Napló)

Az épp a mai napon harmincéves fiatalember nem titkolja, hogy életét szervező erővé vált a gyerekkorában megismert Csillagok háborúja. A kérdésre, hogy látta-e legalább százszor a filmet, majdnem, hogy lesajnálóan feleli: százszor csak az idén megnézte. Illetve néznie nagyon nem is kell, hiszen a szöveget kívülről fújja, de azért jó a háttérben is, amikor épp a filmbéli rohamosztagosok páncélját vagy a sisakját készíti. Mert mostanság ez a fő csapásirány.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Maga Darth Vader adta össze az ifjú párt
[/caption]

– A vákuumformázással, polisztirol-lemezből készülnek a különböző darabok, illetve mindenféle otthon fellelhető holmiból, úgy hogy nem túl drága szórakozás. Három vákuumasztalom van, ahol néhány sisak és egy teljes páncélzat már elkészült – meséli Krisztián, aki az internet és fotók alapján tökéletesítgeti a műveit, és jó esélye van rá, hogy a híres 501-es légió magyarországi helyőrségének tagjává váljon.

– Voltaképp gyerekkori álmomat valósítom meg szép lassan. Egy-egy rendezvényen fel is léptem már, és örömmel tölt el, hogy jók a visszajelzések. Amikor a közelmúltban egy pécsi bevásárlóközpontban jártam, nagy szenzáció volt, több boltba behívtak vendégeskedni.

Nem véletlen, hogy Krisztián esküvője is a Csillagok háborúja jegyében zajlott májusban. Ancsa korábban nem is látta a legendás mozit, mára az ő életének is alapvető része. Belement, hogy rohamosztagos páncélban mondja ki a boldogító igent, miközben az eskető nem más volt, mint Darth Vader.

– Valamennyire én is élvezem és támogatom – mondja a ifjú feleség. – Igaz, néha olyan érzésem van: bár még nem szültem, mégis van egy gyerekem!

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Egy igazi rajongó: Dukovits Krisztián és az általa készített jelmezek (fotó: Méhes K.)
[/caption]

Éppen ma szülinapos

Dukovics Krisztián 1981. november 24-én született Pécsett. Az 508-as szakközépiskolában elektroműszerésznek tanult, majd a Zipernowskyban szerzett automatizálási technikus képesítést – tudását remekül hasznosítja a Csillagok háborújából való jelmezek készítésnél. Jelenleg a Tettye Forrásház Zrt.-nél dolgozik. Két éve kiköltözött a gyódi szőlőhegyre. Május óta nős.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!