Közélet

2014.07.17. 18:08

Magyarok kenyere: idén Kárpátaljára is kerülhet

Tavaly minden korábbinál több, száz tonna búza gyűlt össze a Kárpát-medencéből a Pécsről indított Magyarok kenyere elnevezésű programhoz.

M. B. (Dunántúli Napló)

A nemzeti összetartozást jelképező esemény egyben jótékonysági akció is: a tavaly gyűjtött búzából a dévai Szent Ferenc Alapítvány által patronált 2300 erdélyi gyerek ehetett egy éven át magyar kenyeret. Idén az erdélyi rászorulók mellett egy kárpátaljai magyar gyermekotthon lakóinak egész évi kenyérszükségletét is biztosítani szeretnék, ezért a szervezők további búzaadományokat várva felhívással fordulnak azokhoz a magyarországi és határon túli magyar településekhez, mezőgazdasági szervezetekhez és magánszemélyekhez, akik felajánlásaikkal hozzá tudnak járulni a programhoz.

A gyűjtés határideje a hó vége, a felajánlásokat a [email protected] e-mail címen, vagy közvetlenül a www.magyarokkenyere.hu weboldalon jelezhetik. A búzaadományokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által működtetett megyei gyűjtőpontok valamelyikén lehet leadni.

Az összeöntött búzából őrölt lisztből Pécsett augusztus 20-án készül a jelképes kenyér, amit Páva Zsolt polgármester és Böjte Csaba ferences szerzetes szel fel.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!