Közélet

2015.01.06. 19:07

Már keresik a hétvégén bezárt McDonald's utódját

Bezárt a hétvégén a pécsi McDonald's a Széchenyi téren. A majd húsz évig a főtéren működő gyorsétterem helyére az önkormányzat már keresi a bérlőt. Továbbra is vendéglátó-ipari funkciót szeretnének oda.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Több mint tizenkilenc éven át a McDonald''s egyik egysége működött Pécs főterén, amelynek működtetője – mint megírtuk – tavaly úgy határozott, elköltözteti onnan a gyorséttermet, s nem béreli tovább az ingatlant.

Nem kevesen lehetnek, akik e hírnek örülnek: tán vannak még sokan olvasóink között, akik emlékeznek arra, hogy már 1995-ben, a McDonald''s megnyitásakor is többen tiltakoztak. Az alaphelyzet, azaz hogy a Városháza épületének aljában, a főtéren egy amerikai gyorsétterem működik, azóta is, időről időre vitatémát szolgáltatott.

Kérdés azonban, mi lesz a már kiürített ingatlan további sorsa, lesz-e bérlője. Az ugyanis tény, hogy a belvárosban egymást érik az üres helyiségek. Habár a Király utca eleje üdítő kivétel, nagyjából telített, még a főtéren is van hasonló jó adottsággal rendelkező, egykor étteremként működő ingatlan, amely évek óta üres, zárva van.

Az önkormányzattól azt kérdeztük, keresik-e már a leendő bérlőt, vannak-e elképzeléseik arról, mit szeretnének oda. Megtudtuk, hogy kiírtak már egy pályázatot, amelynek a benyújtási határideje január 16-a, 12. óra. A pályázat célja Pécs belvárosában exkluzív vendéglátó egység kialakítása, vagyis az ingatlan kizárólag a pályázatban kiírt funkcióra adható ki. A győztes 15+5 évre nyeri el az ingatlan bérleti jogát.
Lapunk úgy tudja, hogy pályázat még nem érkezett be, de van több komoly érdeklődő is, akik elindulhatnak a kiíráson. Róluk azt hallottuk, hogy valóban magas minőségű vendéglátó-ipari funkcióban gondolkodnak, de nem mindenki feltétlenül melegkonyhás egységben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!