Közélet

2006.10.12. 09:14

Megalakították az Élő Pécs Társaságát

Pécs | Szerdán a Pécsi Református Kollégiumban tartott sajtótájékoztatón állt a nyilvánosság elé az „Élő Pécs Társasága”. A város életközösségének lelkiismeretes, örök értékeket valló tudósai, művészei és a történelmi egyházak vezetői által alkotott 20 fős testület az EKF-programmal kapcsolatban kíván segítséget nyújtani a város vezetőinek.

Kozma F. (Dunántúli Napló)

A társaság tagjai között ott van többek között Andrásfalvy Bertalan, Aknai Tamás, Bencsik István, Dévényi Sándor, Garadnay Balázs, Kellermayer Miklós, Komlósi László, Márton András, Mellár Tamás, Papp Lajos, Schönberger András, Tillai Aurél és Rátgéber László. 
Amint azt Hoppál Péter, a kollégium főigazgatója – a házigazda jogán – elmondta, legfontosabb feladatuknak tekintik, hogy a város vezetésének segítséget nyújtsanak az EKF programban. A társaság tagjai úgy gondolják, hogy Pécs városát – miképpen az elmúlt ezer esztendőben –, az alkotó munka, az egyház, a tudomány és a művészet kölcsönhatása hatja át, és amely máig különleges légkört biztosított neki. Ezért többek között javaslatokat kívánnak megfogalmazni avval kapcsolatban, hogy miképpen lehet élettel telíteni az eredeti feladataitól megfosztott építészeti tereket, hogyan lehet fejleszteni a város iparágait, a kultúráját, és itt tartani a fiatal nemzedékeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!