Közélet

2011.03.22. 07:45

Megszűnhet a Pécsi Vízmű, a város kezében a sorsa

Akár heteken belül megszüntetheti a Pécsi Vízmű Zrt.-t a Baranya Megyei Cégbíróság, amely a törvényes működés helyreállítására szólította fel a társaságot.

B.A. (Dunántúli Napló)

A Vízmű igazgatósága ugyanis év eleje óta nem tud ülésezni, mert az ide korábban delegált három tag mandátuma múlt év végén lejárt, újabbakat pedig Pécs nem delegált. A cégbíróság március 2-i levelének kézhezvételétől számított 30 napon belül kell a Vízműnek helyreállítania a törvényes működést. Ellenkező esetben törölhetik a nyilvántartásból, és ezzel megszüntethetik a céget.

Nyirati István, a Vízmű vezérigazgatója mára összehívta a társaság közgyűlését. Kifejtette: Pécs kezében van a döntés. Ha az önkormányzat delegál tagokat az igazgatóságba, akkor a törvényes működés helyreáll. A Vízmű közvetlenül 20, leányvállalatain keresztül további 40 településen ma is szolgáltat. A vezető kiemelte: a jövőben is biztosítják a biztonságos ellátást. Pécs részéről dr. Szabó Iván ügyvéd nyilatkozhat az ügyben, őt tegnap nem értük el.

Azt szerettük volna megtudni, a tagok visszatartásával a Vízmű megszüntetésére játszanak-e. Ha ez megtörténik, a cég végelszámolása kezdődhet el, miközben a nem létező cég miatt folyamatban lévő perek lezárulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!