Közélet

2011.03.28. 18:21

Meleg víz után kutatnak Mohácson

Átfogó energetikai programot indítanak a Duna-parti városban: ennek részeként a meglévő távfűtési rendszert korszerűsítik, s megkezdik a kutatást a meleg víz után is.

M.B. (Dunántúli Napló)

- Illúzió azt várni, hogy rövid időn belül töredékére csökkenhetnek a program révén a fűtési költségek, azonban az reális várakozás, hogy biztonságosabbá válik az energiaellátás, ha az nemcsak a földgázra épül – mondta Szekó József, Mohács polgármestere a képviselő-testület legutóbbi ülésén, ahol döntettek arról, hogy megkezdik a meleg víz utáni kutatás előkészületeit.

Szeizmikus vizsgálatokról van szó, amelyektől arra várnak választ, milyen mélységben, milyen hőfokú vizet rejt a föld a város alatt. Minden további, ezzel kapcsolatos kérdés a vizsgálatok eredménye után válik aktuálissá. Ezek között persze az a legizgalmasabb, gazdaságosan felhasználható-e a meleg víz. Egy 2002-ben készített hidrogeológiai szakvélemény reményt keltő lehet: az abban foglaltak szerint a város alatt másfél-két kilométer mélyen kilencvenfokos víz található.

- Várhatóan egy éven belül végezhetnek a szakemberek a kutatással – mondta hétfőn érdeklődésünkre Szekó József.

A program további részleteiről, többek között biomasszával üzemelő kazánok felszereléséről, a meglévő távfűtési rendszer korszerűsítéséről a Dunántúli Napló keddi számában olvashatnak.

M.B. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!