Közélet

2015.08.26. 17:40

Menekülttábor Martonfán: a kormánydöntés ellen együtt

Az LMP az egyeztetést hiányolja Martonfa ügyében, a Jobbik a tábor teljes elutasítása mellett van.

B. A. (Dunántúli Napló)

Tisztában van az LMP azzal, hogy ideiglenes táborra szükség van, de a követendő eljárás szerintük az lenne, hogy alkalmas helyszínt keresnek, előzetesen egyeztetnek az érintett lakossággal, tisztázva, milyen feltételek és szabályok mellett kívánják azt működtetni, figyelembe veszik a helyiek észrevételeit. Keresztes László Lóránt, az LMP pécsi önkormányzati képviselője, és Angyal Károly megyei közgyűlési képviselője azt is elmondta vasárnapi közleményében, hogy a Martonfa területén kijelölt tábor térségében élők, köztük a pécsiek félelme és felháborodása érthető, a kormány eljárása elfogadhatatlan, a megyei fideszes politikusok a kormány diktátumát elfogadták, Pécs vezetői pedig hallgatnak.

A pécsi Jobbik azonban tegnapi közleményében éppen a Pécs-Hird és Martonfa mellé telepítendő menekülttábor kapcsán több esetben velük együtt felszólaló LMP-t bírálta, mondván kettős beszédet folytatnak. A Fidesz és az MSZP mellett ugyanis a zöld párt is igennel voksolt a „Fidesz–MSZP nagykoalíció” azon javaslata mellett, hogy kérjenek több rendőrt, polgárőrt és kamerarendszert. Arra a múlt heti megyei közgyűlési döntésre utaltak vissza, amit a tervezett tábor miatt összehívott rendkívüli ülésen fogadtak el, s amelyen leszavazták a Jobbik javaslatát a tábor teljes elutasításáról. Azt sajnos a múlt héten tévesen írtuk le, hogy a Jobbik is támogatta a kormánytól Martonfára több rendőrt, polgárőrt és kamerarendszert kérő határozatot. A döntés valóban egyhangú volt, nem volt ellenszavazat, de mint utóbb kiderült, a jobbikosok tüntetőleg nem nyomták meg a szavazógombot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!