Közélet

2005.11.15. 14:25

Merész rókák a város szélén

– Már csak egy hétig tart a legeltetési-, és ebzárlat a Mecsek-oldalban, a csalifalatba helyzett vakcinás kapszulákat addig óvják a kutyáktól, macskáktól – hívta fel a figyelmet dr. Éva Gábor, az Baranya Megyei Állategészségügyi Szolgálat orvosa.

BAMA

A repülőgépről 10 kilométeres sávokban 100 méterenként elhullajtott veszettség elleni csalikat a rókák olyan hatékonyan fogyasztják, hogy a 10 éve elkezdett módszer szinte teljesen eltüntette a betegséget a térségben. Emiatt a Mecsek-oldalban sokkal több lett a róka, s ilyentájt különösen megszaporodik a számuk. Egyfelől nem pusztulnak el a kölykök a kotorékban, s bátran lemerészkednek az utakra, az autók elé, az emberek, a házak közé – gyakran a vesztükre. Másrészt az őszi betakarítások miatt az állatok territóriuma megváltozik, és még egy hónap, mire kialakulnak az új határvonalak. Addig pedig a népes csapat a kertek aljáig merészkedik eleségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!