Közélet

2013.01.28. 12:03

Múltidéző: csodamasinák földön, vízen, levegőben

Volt idő, amikor a technikai fejlődés elsősorban a közlekedés újdonságairól szólt.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

Amikor gyerekként rácsodálkoztunk, hogy miként rohan előre a világ, hogy a lovas kocsik helyett már motorok robognak a földutakon, s a magyarok is élen járnak a nagy vetélkedésben Csepel biciklikkel és motorokkal. Vajon ki emlékszik még arra, amikor a motorok oldalkocsikkal együtt versenyeztek, és a társ ott röpködött a levegőben a kanyarokban, hogy visszahúzza a földre a száguldó járgányt?

Ezeken a képeken előkerülnek azok az idők is, amikor a PMFC-pályán még repülőtér volt, vagy hogy a szocializmus slágernégykerekűje, a Zsiguli (melyre a teljes ár kifizetése után is éveket kellett várni) begördült Baranyába. Érdekes ugyanakkor, hogy a mohácsi kompjárat ötven év alatt alig változott és talán még egy ilyen fél évszázados, működőképes Skoda Octaviával is nagy sikert lehetne aratni a mai forgalomban. A megsárgult fotókon szereplő személyek közt is akadhatnak ismerősök, hiszen többen még ma is aktívak a közéletben. De az bizonyos, hogy mindenkinek egy kicsit mást mond az itt megidézett emlékezet.

Tisztelt Olvasóink, nyissák ki önök is az albumot, s ha a ilyenforma képekre lelnek, küldjék el, hogy a „Múltidézőben” közzé tehessük. A képeket bárki behozhatja személyesen a Dunántúli Napló szerkesztőségébe, vagy küldheti levélben (Pécs, Engel János utca 8., 7601 Pf.: 134), sőt ([email protected]) e-mailcímen is fogadókészek vagyunk. Jelöljék meg, hogy a kép mikor és hol készült, mit ábrázol. Az eredeti fotót visszaküldjük-adjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!