Közélet

2010.07.28. 14:57

Munkácsy félidőben: közel 30 ezer látogató

Az április végi nyitást követően a félidejéhez érkezett a debreceni Déri Múzeumból a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának dísztermébe érkezett Munkácsy-trilógia vendégszereplése.

M. K.

A bő három hónap alatt mintegy 30 ezer látogatója volt a híres Munkácsy-trilógiának, bár ebben a számban nem csak a fizetős látogatók foglaltatnak benne, hanem a meghívott vendégek, a fogyatékkal élők és a szociális otthonok lakói.

Gamus Árpád, a felügyeletet ellátó Pécsi Galéria igazgatója elmondta, pontosan nem lehetett előre kalkulálni, miképp alakul majd a látogatottság.

– Kétségtelen, hogy a három Munkácsy-képnek megvan a maga misztikuma, legendája, erre lehetett alapozni. Ugyanakkor ne feledjük, hogy a megnyitóval egy hónapot csúsztak, tehát kiesett a Húsvét és a húsvéti szünet, ami szerintem plusz 15-20 ezer vendéget hozott volna.

Ami a nyarat illeti: folyamatos az érdeklődés, napi 300-350 érdeklődőt regisztrálnak, de nincs tömeg. Ez nem is baj, hiszen a terembe egyszerre maximum 30 főt szabad beengedni, és így legalább nincs tumultus, várakozni sem kell. Szeptembertől, az iskolakezdéssel számítanak majd újabb rohamra. A trilógia október 31-ig lesz Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!