Közélet

2011.01.11. 11:34

Négyezer háztartás maradt fűtés nélkül

Üszögpusztán egy műanyag vezeték az összeillesztési varrata mentén szivárogott a földgáz, ezért az adott szakaszt le kellett zárni. A szolgáltatás ma délelőtt állt helyre.

K. F.

Hétfőn este leállt a gázszolgáltatás Kozármislenyben és a körülötte lévő tizenegy településen: Bogádon, Romonyán, Szemelyben, Nagykozáron, Egerágon, Lothárdon, Birjánban, Magyarsarlóson, Pogányban, Pécsudvardon és Szőkéden.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kialudt a láng Mislenyben és környékén
[/caption]

Akik éppen főztek sütöttek egyszer csak azt vették észre, hogy csökken a nyomás, majd kialszik a láng a tűzhelyen. Leálltak a gázkazánok és kihűltek a fűtőtestek. Összesen négyezer fogyasztó maradt szolgáltatás nélkül közel 18-20 órára. Ma délelőtt 10 óra körül sikerült a vezetékben keletkezett hibát kijavítani, s a földgázcsapokat megnyitni.

Vargha Ivett, az E.on sajtóreferense lapunknak elmondta, hogy ügyfélszolgálatukra bejelentés érkezett hétfőn, miszerint az Üszögpuszta környékén lakók erős gázszagot éreznek. A munkatársaik azonnal a helyszínre siettek, s a vizsgálódás során kiderítették, hogy egy műanyag vezeték az összeillesztési varrata mentén szivárog a földgáz. Ezért az adott szakaszt le kellett zárniuk és a vezetékrendszerből kiengedni a gázt. A javítással végezve, az E.on és a felettes hatósága, a Bányakapitányság – mint független – is vizsgálatot kezdett azért, hogy a hiba valódi okára fény derüljön.

K. F. Kialudt a láng Mislenyben és környékén -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!