Közélet

2010.04.29. 07:34

Nem készülnek államtitkári székbe

Lehet, hogy nem lesznek baranyai politikusok a hamarosasn megalakuló kabinetben.

M. B.

Miközben a hamarosan felálló kormány összetétele számos poszt tekintetében még bizonytalan, javában zajlanak nemcsak az ezzel kapcsolatos tárgyalások, hanem a találgatások is. Utóbbiak kapcsán három baranyai politikus neve is felvetődött – államtitkári megbízatásra esélyesként –, azonban az érintettek ez cáfolják. Szekó József, Mohács polgármestere a Fidesz listájáról szerzett országgyűlési képviselői mandátumot. Vele összefüggésben egyes információk szerint felvetődött, hogy államtitkári poszt betöltésére kérhetik fel, azonban érdeklődésünkre határozottan cáfolta ezt a lehetőséget.

– Írásban is úgy nyilatkoztam – mondta Szekó József –, hogy Mohács polgármestere szeretnék maradni. Képviselőként nagyon szívesen segítem a Fidesz munkáját, képviselve Baranya, és Mohács érdekeit, remélve, hogy ezzel is hozzá tudok járulni a városban, és a térségben tervezett fejlesztések megvalósításához – tette hozzá.

Hargitai János, a megyei közgyűlés elnöke azt mondta, a sajtó már korábban is felvetette vele kapcsolatban ezt az eshetőséget, ám ennek akkor sem volt, és most sincs alapja. A Fidesz listájáról ismét a parlamentbe került Bánki Erikkel kapcsolatban szintén lehetett hallani, hogy államtitkári megbízatást kaphat.

– Nem készülök erre – mondta lapunknak a mohácsi politikus. – A parlamenti bizottsági struktúra egyelőre ugyan bizonytalan, de arra számítok, hogy a sport-turizmus bizottságban dolgozom majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!