Közélet

2012.12.05. 10:47

Nem kizárt, hogy még idén távozhat a harkányi fürdő vezérigazgatója

Éjszakába nyúló viharos testületi ülést tartottak hétfőn Harkányban, ahol fontos döntést hoztak a gyógyfürdőről.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

A lehető legkorábbi dátumra, december 20-ra összehívták a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. közgyűlését, s egyszersmind felhatalmazták Imri Sándor polgármestert, hogy ott a tulajdonosi jogokat gyakorolva járjon el személyi kérdésekben is. Lapunk úgy tudja, hogy ez azt jelentheti, hogy még az idén kezdeményezhetik a vezérigazgató, Schwarcz Tibor menesztését.

Megkeresésünkre Imri Sándor polgármester annyit mondott, nincsenek megelégedve azzal a munkával, amit a másfél éve kinevezett vezetés a fürdő pénzügyi-anyagi helyzetének rendezésére tett, vagy épp nem tett. Pontosan amiatt merült fel személyi kérdés, s ebben egységes volt a képviselő-testület, mert az önkormányzat elkötelezett a fürdő talpraállítása iránt. Ugyanakkor nem kívánt a december 20-i történések elébe menni.

Megkérdeztük Imri Sándortól, mit szól ahhoz, a kormány adósságátvállalási programjának mégsem nyertese, hanem a legújabban felmerült lehetséges forgatókönyv szerint – vagyis, hogy a kis önkormányzatok vállalkozási hiteleinek legfeljebb 40 százalékát vállalnák át – akár nagy vesztese is lehet Harkány. A polgármester úgy felelt, nagyon bízik abban, hogy a kormány az eredeti elképzelés szerint jár el Harkány esetében, s egy vagy néhány ember ballépése miatt nem büntetnek egy egész várost.

Reméli – s ebben is egységes a képviselő-testület –, hogy tekintettel lesznek arra: Harkány az adósságátvállalással talpraállhat, míg ellenkező esetben nehéz helyzetbe kerülhet, miközben a város teljesítménye az egész megye munkaerőpiacára és turizmusára jelentős kihatással van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!