Közélet

2011.02.12. 08:23

Nyílt nap a klinikán: a mackó kaphat szurit

A szülők kérésére akár szív- és hasi ultrahangos vizsgálatot is végeznek a gyermekeken, megmérik a vérnyomásukat.

K. F. (Dunántúli Napló)

Hagyományteremtő szándékkal új programot szervez március első szombatjára dr. Pintér András, a PTE Gyermekklinikájának professzora, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy csökkenjen a gyermekek félelme egy esetleges járó- vagy fekvőbetegként történő kezelés esetén.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A nyílt napon bohócdoktorok kalauzolják majd a klinika vendégeit (fotó: Laufer László)
[/caption]

A Nyitott Gyermekklinika keretében fogadják a régióból érkező kíváncsi apróságokat és szüleiket, akik „pincétől a padlásig” megtekinthetik a létesítményt, így például még az újszülött osztályt, kézbe vehetik a különböző orvosi műszereket, és bepillanthatnak a műtőkbe is. A gyermekek mentőautóba, rendőrautóba és tűzoltóautóba ülhetnek, bekapcsolhatják a kék fényt és a szirénát, orvosok és nővérek segítségével szurizhatják a magukkal hozott babájukat, megmérhetik saját vagy társaik vérnyomását, kötéseket helyezhetnek fel.

A szülők kérésére akár szív- és hasi ultrahangos vizsgálatot is végeznek a gyermekeken, megmérik a vérnyomásukat. A klinika tantermében neves művészek adnak műsort, fővárosi és helyi doktorok tartanak ismeretterjesztő előadásokat a szülőknek a gyermekeket érintő fontos kérdésekről. Lesz enni és innivaló, és a Piros Orr Bohócdoktorok segítenek a klinika területén a tájékozódásban.

K. F. (Dunántúli Napló) A nyílt napon bohócdoktorok kalauzolják majd a klinika vendégeit (fotó: Laufer László) -->

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!