Közélet

2010.11.26. 10:49

Pécsi-baranyai célokért lobbiznak a jövő évi költségvetésnél

A koncertterem támogatása, a déli tehermentesítő út kialakítása és a bányászjáradékok kérdése – ezek miatt lobbiznak a baranyai képviselők, illetve nyújtottak be módosító javaslatokat a jövő évi költségvetéshez.

Nyaka Sz.

Hoppál Péter (Fidesz-KDNP) tegnap Páva Zsolt polgármesterrel történt tárgyalása után tájékoztatta erről a sajtót. A két politikus közölte: fontos cél, hogy a Kodály Központ kiemelt nemzeti intézmény legyen – hasonlóan például a budapesti Művészetek Palotájához –, ezzel ugyanis a finanszírozási gondjai is enyhülhetnének. Ettől függetlenül jövőre 400 milliót kérnek a pécsi képviselők a központi költségvetésből a működtetésre – még egyszer ekkora összeget hozhat maga az intézmény.

Az elkerülő út kérdése szintén fontos, a kialakításhoz csaknem 2,2 milliárdos igényt nyújtottak be a jövő évi büdzséhez. Páva Zsolt polgármester utalt rá, miniszterelnöki ígérettel is bírnak ebben a témában.

A bányászjáradékok megtartása csak Pécsett 1360 embert érint, ez ügyben számos egyeztetést folytattak le a szakminisztériumokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!