Közélet

2010.12.10. 07:01

Püspökségi botrány: „bűnügyi érdekek” miatt hallgatnak

Az eljárás az „adatgyűjtés” fázisában van, azaz a feljelentésekben foglaltak valóságtartalmát igyekeznek ellenőrzni.

M. B.

– A bűnügyi érdekekre tekintettel jelenleg nem adhatunk tájékoztatást a Pécsi Egyházmegyével kapcsolatos nyomozást illetően – közölte a Dunántúli Napló érdeklődésére szerdán az eljárást végző Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Információink szerint a somogyi rendőrök által végzett vizsgálódás során eddig gyanúsítottként nem hallgattak ki senkit. Az eljárás az „adatgyűjtés” fázisában van, azaz a feljelentésekben foglaltak valóságtartalmát igyekeznek ellenőrzni tanúk meghallgatásával, dokumentumok átvizsgálásával. Az eljárás várhatóan további heteket, vagy akár hónapokat is igénybe vehet.

Amint az ismert, október végén (majd novemberben két újabb) névtelen feljelentés érkezett a megyei főügyészségre, amelyben gazdasági, pénzügyi, és egyéb, többek között szexuális visszaélések szerepelnek.

--------------------------------------------------------------------
A témával kapcsolatos cikkeinket itt találja egy helyen összegyűjtve!
-------------------------------------------------------------------

Az ügyészég gyakorlatilag azonnal elrendelte a nyomozást, amivel Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot bízták meg, de ők néhány nappal ezt követően, a püspökséggel ápolt jó kapcsolatukra hivatkozva kérték az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy ne nekik kelljen lefolytatnia az eljárást – ezt követően jelölték ki a somogyiakat a feladat elvégzésére.

M. B. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!