Közélet

2012.09.15. 17:51

Rendőrök intézkedtek a garázslakások között

A Bokor utcai illegális garázsfoglalók közül többet magukkal is vittek az egyenruhások. Mi lesz a gyerekekkel?

H. Zs. (Dunántúli Napló)

A Dunántúli Napló információi szerint szerdán késő este újra az illegálisan elfoglalt Bokor utcai garázsoknál jártak a rendőrök, hogy véget vessenek a beköltözők mulatozásának és hangoskodásának, csütörtökön pedig többüket magukkal is vitték.

Mi történik a gyermekekkel, hogyan élhetnek ilyen körülmények között? – tettük fel a kérdést dr. Szűcs Valériának. A pécsi gyámügyi hivatal vezetője elmondta, a területileg illetékes gyermekjóléti szolgálat munkatársai a helyszínen jártak, ahol nem találtak kiskorú gyermeket, illetve sem a gyermekjóléti szolgálat, sem a védőnők által ismert gyermekes családok közül nem tudnak olyanról, amely a Bokor utcai garázsba költözött volna eddigi lakóhelyéről.

– Ha a szülők gyermekkel együtt garázsban laknának, kizárólag anyagi okokból, a gyermeket a szülőjétől nem lehetne elválasztani. Léteznek megoldások, ha a szülő nem tudja megoldani lakhatási problémáját, ilyen a családok átmeneti otthona, a gyermekek átmeneti otthona, és lehetséges a gyermek helyettes szülői elhelyezése is. Mindezek nem hatósági, azaz gyámhivatali intézkedésre történnek, igénybevételéhez a gyermekjóléti szolgálat tud a szülőnek segítséget nyújtani – mondta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!