Közélet

2009.06.14. 23:37

Romonyához kerül a nagykozári Zsemenye-dűlő

Nagykozártól a szomszédos Romonyához tartozik majd 2010 őszétől a Zsemenye-dűlő, miután érvényes és eredményes volt a területrész átadásáról szóló vasárnapi népszavazás - tájékoztatott Jávorcsik Béla, a baranyai község körjegyzője.

BAMA

A mintegy húsz lelket számláló Zsemenye-dűlő tizenöt választópolgárából tizenegy járult az urna elé, s mindannyian támogatták a területrész Nagykozártól való elválását - mondta el.

Jávorcsik Béla utalt rá: a referendumot a Zsemenye-dűlő lakosai kezdeményezték, mert Romonya közelebb van hozzájuk, számukra könnyebben megközelíthető, s így ott a közszolgáltatásokat is egyszerűbb igénybe venniük.

Nagykozár és Romonya idén márciusban előzetes megállapodást kötött Zsemenye-dűlő átadásáról, de a terület a törvény szerint a népszavazási eredmény ellenére is csak a következő önkormányzati választásokat követően, azaz 2010 ősszel lesz Romonyáé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!