Közélet

2013.06.18. 18:41

Streetball fesztivál: Czigler László és az egyhetvenes

Bár a nagy meleg nem volt éppen sportbarát, azért a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben vasárnap minden a kosárlabdáról szólt.

F. Z.(Dunántúli Napló)

A Zsolnay Negyedben rendezték a PVSK-Pannonpower Zöld Energia Streetball Fesztivált. Amelyen néhány több mint beszédes párbeszédet is elcsíphettünk:

– Mennyi az állás? – kérdezte például egy center.

– Nem tudom, talán egy néző számolja – válaszolta az ellenfél irányítója.

S ebben a két mondatban benne is volt lényeg: nem az eredmény a fontos, hanem hogy mindenki jól érezze magát.

– Közel harminc csapat nevezett, s bár néhányan a brutális hőség miatt visszaléptek, azért így is nagyon sokan vannak itt – mondta el lapunknak Bán Gábor főszervező. – Az volt a célunk, hogy még a nyári szünet előtt megmozgassuk a fiatalokat, és persze az idősebbeket is.

Nos, ez maradéktalanul sikerült: miközben az egyik pályán az egészen kicsik játszottak, s a szülők biztatásától visszhangzott a tér, addig a szomszédos palánkot igazi legendák ostromolták – láttuk kosarazni például Sztojkovics Évát és Czigler Lászlót is. Utóbbit például egy egyhetvenes védő fogta – már ezért az egy élményért érdemes volt eljönni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!