Közélet

2013.08.20. 18:25

Száz tonna búza gyűlt össze

A Magyarok kenyere ünnepével köszöntötte a megyeszékhely az államalapítás évfordulóját a Dóm téren, ahol elöljáróban felolvasták annak a több mint 180 településnek a nevét, amely a száz tonna búzát összeadta.

H.Zs.

Páva Zsolt polgármester utalt arra, hogy Pécsett különösen fontos ez az ünnep, mert három évvel ezelőtt innen indult útjára az a kezdeményezés, amely példát mutatott és mutat ma is az összefogásból.

 Korinek László ötletgazda elmondta, hogy a tavalyi 25 tonna búza csak fél évig volt elegendő a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árva gyermekeinek, ezért azt tűzték ki célul, hogy idén egy évre való mennyiséget gyűjtsenek – ezt bőven túlteljesítették.

Böjte Csaba ferences szerzetes, az alapítvány vezetője úgy fogalmazott: – Székely kovász a magyar lisztbe, így lesz jó a mi kenyerünk. A tavalyi gabonából pedig mind gyermekmosoly, jókedv és vidámság lett.

A megyei ünnepséget idén Szágyon tartották, az ökumenikus istentiszteletet követően Tiffán Zsolt, a megyei közgyűlés elnöke adott át  elismeréseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!