Közélet

2008.03.26. 08:46

Szekszárdra kerül a pécsi légimentő bázis

A pécsi légimentőbázis Szekszárdra helyezéséről is beszélt Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója a keddi pécsi sajtótájékoztatóján.

B. Z.

Az Országos Mentőszolgálat 2013-ig, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében korszerűsít, illetve felújít, új eszközökkel lát el 25 mentőállomást az országban. A 11 milliárdos költségvetésben a pécsi légimentő bázis valamikori Szekszárdra telepítése is szerepel. Azért, hogy az országos hálózat részeként a légimentők mindenhová 15 percen belül elérjenek, nyilatkozta Göndöcs István főigazgató, a baranyai mentőknek juttatott műszerátadási ünnepség kapcsán. Miután január 1-jétől szétvált a betegszállítás és a mentés, létszámleépítések is lesznek, mondta Göndöcs.

Dr. Buda Péter regionális mentőfőorvos szerint, miután tavaly szeptembertől létszámstop él a mentőknél, legfeljebb a régi álláshelyek megszüntetéséről lehet szó, további leépítés nem érinti Baranyát. A bázis áthelyezésével kapcsolatban pedig az a véleménye, hogy mindig az jár jól, akinek a közelében vannak a légimentők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!