Közélet

2006.10.19. 10:21

Tasnádi: Az EKF nem néhány ember ügye

Pécs | A Dunántúli Napló keddi számában hét pécsi értelmiségi javaslatokat fogalmazott meg az Európa Kulturális Fővárosa programmal kapcsolatban. Álláspontjuk szerint a programnak ma jóval kisebb az országos tekintélye, mint egy éve volt. Több javaslatot fogalmaztak meg, köztük, hogy a pécsi közgyűlés kérje fel EKF-fővédnöknek Sólyom László köztársasági elnököt. Tasnádi Péter, Pécs polgármester sajtóközleményben reagált a felvetésekre.

BAMA

Tasnádi Péter, Pécs város polgármesterének sajtóközleménye

"Az Új Dunántúli Napló október 17-ei számában hét pécsi értelmiségi közleményben javasolta a város közgyűlésének, hogy Sólyom László köztársasági elnököt kérje fel az Európa Kulturális Főváros program fővédnökének. A javaslatra még aznap reagált az államfő sajtóhivatalán keresztül: Sólyom László nagy megtiszteltetésnek venné a fővédnökséget, de arra a pécsi közgyűlés konkrét felkérése esetén tud csak érdemi választ adni. Megértem és üdvözlöm, hogy a köztársasági elnök számára fontos az EKF sikere. Így érez minden pécsi polgár is, hiszen ők azok, akik az egész program igazi védnökeiként majd 2010-ben vendégül látják a városunkba érkezőket. Már eddig is sokan járultak hozzá munkájukkal és vállaltak feladatokat az EKF programban, közöttük a kormányfő és a házelnök asszony is, akik külön felkérés nélkül is minden segítséget megadtak, megadnak Pécsnek. Az EKF sikere érdekében együtt kívánok működni - ahogy eddig is - minden civil szervezettel, politikai erővel, és tárgyalásokat kezdeményezek minden értelmiségi és szakmai csoporttal. Teszem ezt azzal a hittel és meggyőződéssel, hogy az EKF nem néhány ember belügye, hanem minden pécsi és tágabb értelemben minden magyar polgáré. Ezért is örültem volna annak, ha az államfő fővédnökségét kezdeményezők javaslataikat személyesen is megismertették volna Pécs polgármesterével. Ezekre a találkozókra és véleménycserékre mindenki felé fogékony és nyitott vagyok, aki az EKF és Pécs város sikeréért dolgozni és tenni akar."

Pécs, 2006. október 18.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!