Közélet

2006.09.19. 07:41

Tervmódosítás: Pécsett ér véget az új 6-os út

Pécs-Szentlőrinc-Szigetvár-Budapest | Huszonöt kilométerrel rövidebb lesz az új 6-os, így nem építik meg a Szentlőrinc és Pécs között vezető részt - közölte hétfőn a Dunántúli Naplónak a Nemzeti Autópálya Rt.

Máté Balázs (Dunántúli Napló)

A jelek szerint mégsem Szentlőrincig vezet majd az új, M6/M56-os jelzésű út. Béni Gyöngyi, a beruházást bonyolító Nemzeti Autópálya Rt. szóvivője hétfőn lapunknak bejelentette, a szaktárca legújabb döntése szerint nem építik meg a Pécs és Szentlőrinc közötti huszonöt kilométeres szakaszt, azaz Budapesttől csak a baranyai megyeszékhelyig vezet majd az aszfaltcsík.

A kurtítás előjeleként a napokban Kökény környéki telektulajdonosok keresték fel lapunkat azzal, hogy a tervbe vett út nyomvonalán fekvő területekre visszavonta vételi ajánlatát az NA Rt. A lépés hátterét kutatva az NA Rt. által az ügylettel megbízott ügyvédi irodához fordultunk, ám ott elutasították érdeklődésünket azzal, hogy nem adhatnak felvilágosítást. Többszöri megkeresésünkre végül az NA Rt. tegnap a fentebb említett döntéssel magyarázta a vételi ajánlatuk visszamondását.

A fejleményekről tőlünk értesült a leginkább érintett két város, Szigetvár és Szentlőrinc polgármestere.
Előbbi település, Paizs József mindössze annyit mondott, nem örül a hírnek, de amíg nem tájékozódik, nem kíván nyilatkozni.
Győrvári Márk, Szentlőrinc polgármestere ellenben bőbeszédűbb volt. Kifejtette, reméli, hogy még nem végleges a döntés, viszont már azt is felháborítónak tartja, hogy ez egyáltalán felmerül. Úgy véli, hozzá nem értésükről tanúskodik az, ha ezt megteszik a döntéshozók, mert ezzel csak rövid távon spórolhatnak, viszont kockára teszik a térség, az ott élő tízezrek jövőjét. Kijelentette azt is, hogy nem változik a helyzet, „a területet rezervátumnak lehet minősíteni az elzártsága miatt, és az erről tanúskodó táblát is kiteszik a város határába. Aztán hozhatják nekik a tüzes vizet és a pokrócokat….”

Információink szerint a döntés az autópályákról szóló új törvényben önthet végleges formát, amiről a tervek szerint még idén határoz a T. Ház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!