Közélet

2012.01.14. 13:31

Tüke-díj: kilencedszer is odaítélik az elismerést

Egy hét múlva újabb ünnepi eseménynek ad otthont a bazilika, és újabb pécsi polgár veheti át a civilek által odaítélt Tüke-díjat.

K. E. (DN)

A szép hagyományt elindító, és azóta méltón ápoló alapítvány ajánlása nyomán idén már kilencedszer ünnepelheti a város az elismerésre méltó polgárát.

1780. január 21-én Mária Terézia királynő a kancellárián kiállíttatta Pécs város privilégiumlevelét. Erre a napra emlékezve 2004 óta a civilek által létrehozott Tüke Alapítvány kuratóriuma minden évben díjat ad a polgárok szavazatai alapján annak, aki sokat tett a városért, aki lokálpatriotizmusból jelesre vizsgázott. A kezdeményezés szép hagyományt ápol és teremt, igyekszik a polgári értékeket erősíteni.

Az idei díjátadás előkészítésén dolgozó Halmos Gábor, a kuratórium alapító tagja kiemelte: számára azért fontos évről évre ennek a város polgárai által odaítélt díjnak az átadása érdekében dolgozni, mert jól szolgálja a hagyományteremtés és hagyományápolás lehetőségét, a tüke szellemiség széles körű elterjesztését, a megbecsülés üzenetének tolmácsolását az arra érdemesek felé. Emellett követendő példát állít a város polgárai, a fiatalok elé.

K. E. (DN) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!