2005.11.20. 09:51
Tündérkerti kecskesajt
A gyűrűfűi házaspár jó időben kezdett a kecsketej-feldolgozásba: egyre nagyobb ugyanis a kereslet a háztáji készítésű bio-tejtermékek iránt. Jelenleg a joghurt a miniüzem legnépszerűbb terméke, de túró és sajtok és készülnek a Tündérmajorban. A növekedés garantált: jelenleg a kolónia száz nősténykecskéjéből mindegyik gidát vár.
A kis kolónia képezi a gyűrűfűi tejüzem nyersanyagtermelő bázisát, amelynek kecsketej a profilja. Szalóki Zsuzsa férjével, Kulcsár Andrással együtt végzi a családi vállalkozás teendőit. A feleség feladatai a mini tejüzemhez kötődnek, a férj dolga az állatok tartása, gondozása. Őstermelőkként a gyűrűfűi Tündérmajorban laknak és dolgoznak, így termékeik tündérmajori kecsketejtermékekként váltak híressé. A tavaszra megszülető gidák után a fejőállás naponta száz-százötven literes kecsketejhozamot produkál.
Részletek a Dunántúli Napló vasárnapi kiadásában