Közélet

2012.06.08. 18:13

Újra várvásárt rendeznek a hétvégén a Zengőalján

Vasárnap várvásárt rendeznek a zengőaljai városban, amelyen helyi és környékbeli őstermelők, méhészek, kézművesek mutatkoznak be.

H. ZS. (Dunántúli Napló)

Mint Gászné Bősz Bernadett, a vár szakmai vezetője elmondta, két évvel ezelőtt rendezték meg az első várvásárt, azonban akkor csak alkalomszerűen működött, viszont egyértelműen bebizonyosodott, hogy szükség van az ilyen jellegű programokra.

– Legközelebb június tizedikén kilenc órától rendezzük meg a várvásárt, amelyen a vendégek és az érdeklődők találkozhatnak helyi és környékbeli kézművesekkel, őstermelőkkel, akik bemutatót és kóstolót is tartanak portékájukból, mézből, saját főzésű lekvárból és gyógynövényekből. A várvásárt minden hónap második vasárnapján megtartjuk, amelyre várjuk további termelők és árusok jelentkezést, akik színesítik és bővítik a kínálatot – mondta Gászné Bősz Bernadett.

A szervezők a várvásárt egyrészt vendégcsalogató programnak szánják, másrészt a helyi hagyományok őrzőinek kívánnak színvonalas bemutatkozási és értékesítési lehetőséget teremteni. A tervek szerint decemberben nagyszabású, egész napos adventi vásárt rendeznek.

H. ZS. (Dunántúli Napló) -->

Címkék#pécsvárad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!