Közélet

2010.01.28. 10:29

Végrehajtók a tubesi Nato-radar ellenzőinél

Az APEH végrehajtói tárgyi eszközöket foglaltak volna le az Istenkúti Közösségért Egyesület közösségi házában, ám végül nem vittek el semmit.

BSA

Eredménytelen volt a tubesi NATO-radart aktívan ellenző Istenkúti Közösségért Egyesület (IKE) ellen indított APEH-végrehajtási eljárás, mert az adóhivatal munkatársai nem tudtak lefoglalni semmit az Istenkúti Művelődési Házban, a végrehajtók csak piacképtelen holmikat találtak.

Az eljárás az Európai Szociális Alap (ESZA) Nonprofit Kft. megkeresésére indult. Kamatokkal együtt 17 millió forintot követelnek most a pécsi civilektől, nem fogadták el ugyanis az IKE végső beszámolóját egy győztes, 2005-ben indult, másfél évig futó HEFOP pályázat lezárásához – közölte Peták Péter elnök. A támogatási összeg 12 millió volt, az önerő 3 millió, amelyet Petákék szerint szintén ki kellett volna fizetnie az ESZA-nak, ha mindent rendben találnak. Megjegyezzük: a pécsiek mellett több tíz civil szervezet jár hasonló cipőben.

Az IKE hátrányos helyzetű emberek képzésére és foglalkoztatására vállalkozott. Álláspontjuk szerint teljesítették vállalásaikat. Hangsúlyozták, hogy az összes részbeszámolójukat elfogadták, s hogy szerintük nekik tartozik a kiíró. Az ESZA formai hibákra hivatkozik, s arra, hogy egy együttműködő pályázó szervezet nem teljesítette saját vállalásait, emiatt ők is bírósághoz fordultak – tette hozzá végül az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!