Közélet

2014.08.25. 14:49

Vujity Tvrtko jeges vödröt kapott a nyakába, és a PEAC-Pécs is

A jeges vödrös kihívást egy oxigénhiányosan született kisfiúért és egy pécsi jószolgálati rendezvényért vállalta az egykori pécsi riporter.

bama.hu

Magyarországon is egyre inkább hódít az USA-ból származó, Ice Bucket Challenge névre hallgató adománygyűjtő kampány. Lényege az, hogy neves személyiségek egy vödör jeges vízzel öntik vagy öntetik le magukat, illetve ajánlanak fel összegeket jótékony célra, majd további személyeket, társaságokat hívnak ki, hogy tegyék ugyanezt – 24 órán belül.

Vujity Tvrtko (aki a Pécsről elszármazott hírességek listájáról sem maradhatott le) a hétfő reggeli Mokkában kapta nyakába a hideg ébresztőt. Adományát egy oxigénhiányosan született kisfiú, Kovács Benedek kapja, illetve százezer forintot ad majd egy szeptemberi, pécsi jószolgálati rendezvényre.

A pécsi származású riporter kihívottjai pedig a következők voltak:
1. Németh Lajos meteorológus, mert ilyen nyár után ez a minimum.
2. Bente Angell-Hansen, a Norvég Királyság külügyminisztériumi főtitkára, Norvégia frissen kinevezett ENSZ-nagykövete.
3. A PEAC-PÉCS női kosárlabda-csapata.

A kihívást Tvrtko Facebook-oldala szerint mindannyian elfogadták.

A PEAC-Pécs női kosárlabda-csapata is jeges víz alatt

A PEAC-os lányok elfogadták a kihívást. Nemcsak a lányokra zúdult a víz, a szakmai stáb is ázott hétfő késő délután a Lauber Dezső Sportcsarnok előtt a csapat edzése után.

A kosaraslányok a PMFC focistáit, a PVSK férfi kosárlabdacsapatát és a PVSK vízilabdacsapatát hívták ki.

A jeges vödrös kampány az Egyesült Államokban az amyotrophiás lateralsclerosis (ALS), más néven Lou Gehring-betegség jelentőségére hívja fel a figyelmet. Az ALS az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség. A beteg végül teljesen elveszíti mozgásképességét, majd a légzőizmai sem működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!