Kultúra

2006.04.07. 15:40

Tömörebb lesz a tavaszi fesztivál

A Mecsek Táncegyüttes hétfői jubileumi műsorával, a Színház téren jövő héten négy napon át tartó ingyenes gyermekprogramokkal és húsvétváró kézműves bemutatókkal, valamint a keddi Szakcsi Project dzsesszkoncertjével véget ér a 2006-os Pécsi Tavaszi Fesztivál.

BAMA

A Pécsi Kulturális Központ igazgatóhelyettese, Rózsa Zoltán úgy összegezte a rendezvénysorozat hozadékát, hogy a félszáz program jegybevétele ugyan az összköltségeknek csupán a 10 százalékát fedezi, de az elsősorban igényes zenére épülő előadások a minőségi kultúra terjesztésében igen hatékonynak bizonyulnak. Kivétel nélkül teltházas volt minden előadás, és a fővárosi ötödárán láthatták a baranyaiak a kiemelkedő műsorokat, a nagycsaládoknak, diákoknak is elérhető, kétezer forinton belüli jegyárakat pedig a továbbiakban sem fogják megemelni.

Az idei kínálatot áttekintve a legnagyobb sikere az ExperiDance tánccsoportnak, a Bolyki Brothers ironikus zenei blokkjának, a Frenák Társulat balettestjének és az Amadinda Ütőegyüttesnek volt, vagyis azoknak a produkcióknak, amelyekhez hasonló nemigen akad a régióban. Érdekes újdonság, hogy a közönség folyamatosan változott, nem ugyanaz a szűk réteg ment el minden előadásra, és összességében 15 ezer látogatója volt a műsorsorozatnak.

A továbbiakat illetően a szervezők a színvonalon, a műsorok számán a széles zenei skálán nem változtatnak, de valamivel rövidebbre tervezik a fesztivál időtartamát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!