Kultúra

2007.12.12. 15:31

Tévés kapta a PTE sajtódíját

A Pécsi Tudományegyetem hagyományos év végi sajtószalonja alkalmából közös reggelire hívta Pécs és a régió újságíróit, a sajtó képviselőit. Az egyetemi sajtódíjat idén a Hálózat TV vezetője kapta.

(forrás: PTE)

Idén a Pezsgőház étterembe hívták a PTE vezetői a dél-dunántúli újságok, rádiók és televíziók munkatársait, hogy az egyetem idei évéről beszámoljanak, és közös munkájukat értékeljék.

Az Universitas Televízió 2007-es összeállítása után dr. Horváth Béla kapcsolati rektorhelyettes a kommunikáció, a folyamatos kapcsolattartás fontosságát emelte ki beszédében, és emlékeztetett, hogy a sajtószóvivői poszt létrehozása is ennek volt egy fontos lépése a PTE részéről.
 
Dr. Gábriel Róbert rektor arról beszélt, milyen kihívások állnak a közeljövőben az egyetem előtt, akár gazdasági, akár demográfiai oldalról, de büszkén számolt be a HVG Diploma 2008-as felsőoktatási ranglistájáról, ahol a pécsi egyetemi karok kiváló eredményt értek el, az orvosi kar pedig az abszolút listában is első helyen végzett.

A jövőre nézve kiemelkedően fontosnak ítéli a hét nagy magyarországi egyetem G7 nevű együttműködését, amelynek apropóján a gazdasági tanácsok számára szerveztek találkozót még december 7-én, éppen Pécsett.

A találkozó zárásaként került sor az idei díjátadásra. „A pécsi felsőoktatásért” sajtódíjat 2007-ben a televíziózásban végzett magas szintű munkájáért, valamint a több éves sikeres együttműködésért amellyel nagyban segítette a pécsi felsőoktatás hírnevének erősítését, valamint a Pécsi Tudományegyetem széleskörű bemutatását dr. Gáti Zoltán, a Hálózat TV-t üzemeltető Hálózatos Televíziók Zrt. vezérigazgatója kapta.

A Pécsi Tudományegyetem 2007-ben immár nyolcadik alkalommal ítélte oda „A pécsi felsőoktatásért” sajtódíjat a magyar sajtó egy képviselőjének. Az alapítás évében, 2000-ben az azóta sajnos elhunyt Káplár László újságíró (MTI), 2001-ben Kovács Zoltán szerkesztő (Magyar Rádió), 2002-ben dr. Dunai Imre újságíró (Dunántúli Napló), 2003-ban Kálmándy Ferenc fotóriporter (MTI), 2005-ben Keresnyei János, a Pécs TV ügyvezetője, dr. Kozma Ferenc újságíró (Dunántúli Napló), míg tavaly Horváth Ágnes, az Edupress főszerkesztője vehette át ezt az elismerést.

(forrás: PTE) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!