Kultúra

2008.09.21. 12:25

Frank Stripe, azaz Orcsik Ferenc két regénye a létező boldogságról

Álomidő és Pokoljárás a címe annak a két regénynek, amiknek szerzője nem a borítón olvasható Frank Stripe, hanem Orcsik Ferenc, aki „civilben” a Pécsi Ifjúsági Központ vezetője.

M. K.

A szerző műveit „boldogságfüzeteknek” nevezi, és megírásukkal egyetlen célja volt: bemutatni, hogy a mai világban is, minden gond-baj ellenére elérhető a boldogság és a boldogulás.

– A mai rideg, kemény körülmények, amik körbevesznek, mindenkit megviselnek, mindenkinek hiányzik valami. A könyveimben nehéz sorsokról, problémákról írok, de mindig pozitív végkicsengéssel. Meggyőződésem, hogy kellő akarattal a leginkább megpróbált ember is kezébe veheti sorsának alakítását.

Az Álomidőben egy reménytelen sorsú fiatal pár kap különös lehetőséget a boldogulásra, míg a Pokoljárás mérnök főhőse előbb mindenét elveszíti, majd egy még nálánál is szerencsétlenebb lánynak segít, és ez őt is megmenti.

Orcsik Ferenc vallja:

– Ezek tényleg kemény, szinte élet-halál harcok. És itthon, a mai Magyarországon kell megvívni őket, nem szabad elmenekülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!